Home Facebook Instagram Youtube Shop

Dogfight

Dogfight e un joc inventat de mine si de Claudiu in liceu. Se juca initial pe hartie de matematica, cu creionu, rigla si compasul. Ideea nu era complicata – desenam niste obstacole intr-un teren delimitat dupa care ne asezam “bazele”, reprezentate de cate 1 patratica. Se putea juca in mai multi si ideea era sa ramai ultimul in viata. Fiecare, atunci cand ii venea randul, tragea cu o raza care ricosa (sub un unghi calculat cu grija cu linia si compasul) in obstacole si in marginile terenului de un numar predefinit de ori, dupa care raza murea. Daca pana sa se stinga atingea o alta baza, o distrugea. Daca atingea un obstacol, il taia si se stingea.

Ce-am facut io in Flash pana acum are urmatoarele limitari fata de versiunea pe hartie:

  • marginile terenului sunt un dreptunghi (pe hartie terenul avea o forma neregulata, alcatuita din segmente si arce de cerc)
  • obstacolele sunt alcatuite exclusiv din linii drepte (pe hartie puteam avea si arce de cerc in conturul unui obstacol)
  • se poate juca in doar 2 jucatori
  • se poate juca deocamdata doar pe un singur calculator (nu in retea, pentru ca nu stiu deocamdata sa programez asta)
  • update (la atentionarea co-autorului Claudiu): obstacolele sunt indestructibile – in versiunea pe hartie, cand laserul atingea un obstacol, se intamplau doua lucruri: laserul taia obstacolul dintr-o parte in cealalta dupa care se stingea, si de asemenea, din cele 2 noi obstacole rezultate, cel mai mic in suprafata disparea de pe teren (il hasuram si nu-l mai luam in considerare)

Nu mi-am batut capu pana acum sa fac un menu sau un intro pentru ca l-am jucat doar cu Paul (fratele meu) in-house. E simplu de tot – click sa puneti bazele si porma click ca sa trageti unu in altu. Click-dreapta si Restart daca nu va plac obstacolele.
De asmenea, click aici ca sa jucati jocu la dimensiunea la care a fost creat (in post a trebuit miscorat ca sa se incadreze frumos).

Get Adobe Flash player

1 Comment

    Repost this 🙂

Leave a Reply