Home Facebook Instagram Youtube Shop

Cladire de birouri

Randarile de mai sus au fost facute pentru FORMAT-AD, si daca va plac, trebuie sa ii multumiti si lui Emil de acolo, pentru ca n-a fost deloc incantat de cum au iesit prima data, si pe buna dreptate – facusem o sticla pe fatada oribila, si m-a pus s-o refac. A fost unu din putinele proiecte in care a fost necesar sa petrec multa vreme documentandu-ma despre ceva care pare atat de banal – sticla neagra. Cum se intampla destul de des, n-am avut un plan de situatie multumitor, pe baza caruia sa construiesc niste vecinatati credibile, si nici daca as fi avut, n-ar fi fost timp. Asa ca am improvizat doar cu cerul si cateva integrari.

Mai multe detalii tehnice in continuare:

  • motorul de randare e eternul Vray;
  • iedera de pe stalpi e rezultatul fabulosului program gratis Ivy Generator;
  • sticla neagra e usor de facut ca si material in Max, insa ca sa para credibila are nevoie de 2 componente adiacente, care sunt chiar mai importante cred: primul e ceva care sa se reflecte in sticla. Fara asa ceva, e doar plastic mat. E mai rau chiar, e un material care nu prea exista. Trebuie sa gasesti un bitmap pe net cu o poza care ar fi veridica pe post de reflectie, si ca subiect, si ca perspectiva/orizont/scara/lumini si umbre/conditii atmosferice/etc, dupa care s-o pui peste in Photoshop, si pentru asta ai nevoie sa randezi o masca pentru reflectie.
  • al doilea lucru fara de care nu merge sticla este transparenta, ceea ce inseamna din pacate ca trebuie sa ai obiecte si in spatele ei. eu am trisat putin aici, in sensul ca am bagat niste birouri (mai mult nu mi-a permis timpul sa detaliez interioarele), insa le-am randat separat si suprapus pe urma, din nou, din lipsa de timp.
  • cele 2 randari pe alb, doar cu cer in spate, mi se pare ca functioneaza foarte bine dintr-un singur motiv – intensitatea si directia luminii au fost foarte atent studiate si potrivite in randare si in fotografia cu nori. Nu e nimic mai simplu decat sa ai grija sa potrivesti directia din care vine lumina, insa e la fel de usor ca randarea finala sa para falsa daca nu iei asta in calcul

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply